Škratovile najdejo mamo

Nazaj

Škratovile najdejo mamo

Avtor: Desa Muck

Redna cena
19,95 €
Popust
49,87 %
Znižana cena
10,00 €

Škratovile niso običajne vile. Škratovile tudi niso škratje. Škratovila se rodi, ko se srečate vila in škrat in se zaljubita.

 

“V našem čarobnem gozdu še nikoli, še v tisočih letih ni bilo nobene mame, tako da ti res ne verjamem, zato… O porkamalorka! Mama?! O?! Pa je res. Mama!” se je zaslišalo nekje od zgoraj. Mama si ni upala dvigniti pogleda.

“A sem ti rekla!” je odvrnila škratovila Evila in začela klicati: “Ej, punce, takoj pridite pogledat, kaj se je tokrat izgubilo v našem gozdu!”

Ilustracije: Tanja Semion

 

O AVTORICI: 

Desa Muck (1955), slovenska igralka, televizijska voditeljica, publicistka in mladinska pisateljica. Rodila se je v družini slovenskega igralca, pesnika in profesorja Kristijana Mucka. Sprva je bila zaposlena kot varuška v vrtcu Poljane. Sledilo je igralsko delo v seriji Ante in v oddajah Zoom ter Mario. Temu so sledile reklame, filmi, video zgodba. Nato je začela tudi pisati. Najprej je pisala ljubezenske zgodbe, nato mladinsko literaturo. V svojem pisanju zavzema preproste in splošne človeške izkušnje. Kot ustvarjalka je najbolj poznana po svojih zgodbah, podlistkih, novelah in radijskih igrah za mladino in otroke, piše pa tudi za odrasle. Je avtorica preko 60 monografskih publikacij. Značilnost njenih knjig je duhovitost in lucidnost. Delala je tudi kot humoristka v oddaji Zoom in Mario na RTV Slovenije od 1996 do 2002. Desa Muck je napisala mnogo zgodb, namenjenih odraščajoči mladini. Njene najpogostejše tematike so namenjene pubertetnicam in pubertetnikom in se večinoma sučejo okoli spolnosti, droge, šole, itd. Tematik se loteva na duhovit in šaljiv način.

PRIZNANJA in NAGRADE:
– Levstikova nagrada 2005 
– Priznanje IBBY 
– Nominacija za Andersenovo nagrado 2006 
– Nagrada večernica 1998 za mladinski roman Lažniva Suzi 
– Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik