Splošni pogoji poslovanja

Založba BP d.o.o.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Založbe BP ter se z njimi strinja. Pogoji se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem priporočamo, da jih pred nakupom vsakokrat preberejo. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.zalozbabp.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Naročilo zavezuje Založbo BP in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo se skupaj z računom hrani v prostorih založbe. Pogodba se sklepa med kupcem in podjetjem: Založba BP d.o.o. Gorenje Zabukovje 4, 8231 Trebelno ID za DDV: SI36701009 Matična številka: 6534490 Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani Transakcijski račun: IBAN SI56 0203 7026 0756 080 (NLB d.d.) Zavezanec za DDV po zakonu. e-pošta: narocila@zalozbabp.si 

Založba BP v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja. Ponudnik (Založba BP) se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji.

Vsa korenspodenca med strankami se vodi elektronsko. Zaradi preprečitve morebitnih zlorab plačilnih kartic ob registraciji nujen vnos vaše mobilne številke, na katero bomo lahko preverili pristnost naročila in s tem vsaj delno preprečili zgoraj navedene zlorabe. Vse cene v spletni trgovini www.zalozbabp.si so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Vrednost DDV-ja in strošek privzete dostave sta razvidna v nakupovalni košarici. Na blagajni lahko izbirate med več vrstami plačil. Vrednost košarice se bo samodejno prilagajala glede na izbrane možnosti. Na blagajni lahko tudi uporabite morebitne kupone ali darilne bone. Blagajna je oblikovana tako, da so vam vse možnosti vedno in takoj na razpolago tako, da imate vedno pregled nad celotnim vašim naročilom.

Postopek nakupa

Ko izberete izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Zaključi nakup« oddate povpraševanje, vam spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila. S tem je naročilo potrjeno. Izdelki vam bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, vas o tem obvestimo. Čas dobave je odvisen tudi od praznikov, ter sobote in nedelje. Rok dostave Pošte Slovenija je po njihovem pravilniku lahko tudi do 3 delovne dni. V praksi pošta dostavi  običajno naslednji delovni dan. Pri izbiri plačila po predračunu, izdelke pošljemo šele po prejetem plačilu na TRR podjetja. Pogodba o nakupu oz vaše naročilo bo shranjeno v elektronski obliki v naših podatkovnih bazah. Na vašo zahtevo so vam ti podatki kadarkoli na voljo. Račun vam bomo posredovali ali v elektronski obliki v vaš poštni nabiralnik, ki ga boste navedli pri naročilu ali kot prilogo paketu, ki ga boste prejeli na dom.

Pravica do odstopa od nakupa

Pravico imate, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočite odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Založba BP bo kupcu po odstopu od nakupa vrnila že plačano odkupnino. Denar bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki s strani kupca. Podjetje bo potrošniku vrnila prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Plačila in cene

Vse cene v spletni trgovini vključujejo DDV. TRENUTNO SPREJEMAMO NASLEDNJE NAČINE PLAČIL: - Nakazilo na transakcijski račun po predlogi, ki vam jo pripravi spletna trgovina (plačilo po predračunu). - S plačilnimi karticami 

GOTOVINSKO PLAČILO - NAKAZILO PO PREDRAČUNU NA TRANSAKCIJSKI RAČUN Blago lahko poravnate na transakcijski račun št. SI56 0203 7026 0756 080 pri NLB d.d. po predlogu, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov in vam ga samodejno izdela spletna trgovina. Veljavnost izdelane predloge je 5 dni od izvršenega naročila. V primeru, da vašega plačila v petih dneh po izvršenem naročilu ne bomo prejeli na naš TRR bomo smatrali, da odstopate od pogodbe in bomo naročilo preklicali. Dokončno potrditev naročila smatramo rok, ko znesek v višini naročila prejmemo na naš TRR račun. Istočasno dan po prejemu plačilu začne teči tudi dobavni rok, ki je objavljen na strani artikla. Gotovinsko plačilo je edino nakazilo na TRR.

S PLAČILNIMI KARTICAMI Blago lahko plačate s plačilnimi karticami Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro. Procesiranje kartic nam omogočata podjetja Bankart Slovenija ter BrainTree, ki deluje pod okriljem podjetja Paypal in Stripe. V primeru suma zlorabe pri plačilu s plačilnimi karticami si pridružujemo pravico do dodatnega preverjanja istovetnosti osebe, ki je transakcijo izvedla ter o pravici razpolaganja s plačilno kartico. Novi sistem spletnega plačevanja omogočajo, da se podatki o številki kartice in CVV kodi obdelujejo izključno na varnih strežnikih. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. S tem je tudi možnost zlorab minimalna. Objavljene cene na strani artikla veljajo za plačilo z nakazilom na TRR in plačilom s karticami. Pri vseh ostalih plačilih vam bo sistem samodejno zaračunal provizijo glede na izbrano plačilo. Na blagajni bo ta znesek prikazan pod "Stroški plačila 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Cene v spletni trgovini Založbe BP so izražene v evrih (EUR) in veljajo na dan sklenitve pogodbe. Vse navedene cene že vključujejo DDV (5% knjige, 22% drugo blago). Založba BP jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu in si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene. Ponudnik, za plačano blago ali naročeno s plačilom po povzetju, izda račun. Uporabnik plača naročeno blago s plačilno kartico ali po predračunu na TRR. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe BP.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava 1-4 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti, po telefonu ali socialnih omrežjih @zalozbabp.  Navedeni rok začne teči prvi delovni dan po prejemu naročila oz plačila.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti. V primeru, da paketa ne prejmete v roku 1 tedna (od plačila), nas prosim o tem obvestite po elektronski pošti ali pa po telefonu. Reklamacijo o izgubljeni pošiljki (paketa) je mogoče vložiti najkasneje v 14 dneh od dneva plačila.

Poštnina

Stroški poštnine in embalaže znašajo 3,50 €. Pri naročilu nad 40 € je poštnina brezplačna. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo zaračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ali druge dostavne službe (za poizvedbo o stroških pošiljanja v tujino nas kontaktirajte na mail bernarda@zalozbabp.si

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Po potrditvi naročila z izbiro plačilo po predračunu ponudba velja 5 dni – v kolikor v tem času plačila ne zabeležimo na TRR založbe BP, se naročilo prekliče. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Cene

Cene v spletni trgovini Založbe BP so izražene v evrih (EUR) in veljajo na dan sklenitve pogodbe. Vse navedene cene že vključujejo DDV (5% knjige, 22% drugo blago). Založba BP jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu in si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je shranjena elektronsko pri podjetju Založba BP d.o.o., Gorenje Zabukovje 4, 8231 Trebelno; za obdobje najmanj 10 let od nakupa. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine 1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila. 2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. 3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 4. Če uporabnik ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno to spoštovati.

Popusti

Za naročila pri založbi odobrimo 10% popust na redne cene knjig. Na spletni strani je takšna cena označena kot spletna cena. Popust ne velja:

 • za knjige v akciji, kar pa je pri vsaki knjigi posebej označeno (v tem primeru velja akcijska cena)
 • za knjige v prednaročilu (v tem primeru velja prednaročniška cena)
 • za knjige avtorice Urške Puš
 • za knjige, pri katerih je od dneva začetka prodaje preteklo manj kot šest mesecev (v skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem primeru velja “enotna cena knjige”, to je redna cena.)
 • pri določenih knjigah, katerih cene so že bile trajno znižane (v tem primeru velja redna cena).

Reklamacije

Založba BP se zavezuje, da bo upoštevala vse reklamacije, ki jih bo prejela pisno ali po elektronski pošti v 15-ih dneh po prejemu blaga. Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Založba ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se vrne plačani znesek. Ta pravica preneha s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo. Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom REKLAMACIJA. Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Založba BP si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije. Strošek poštnine vrnjenega blaga je na strani kupca. Če Založba BP nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino, najkasneje v 14 dneh po prejemu reklamiranega blaga. V primeru, da paketa ne prejmete v roku 1 tedna (od plačila), nas prosim o tem obvestite po elektronski pošti ali pa po telefonu. Reklamacijo o izgubljeni pošiljki (paketa) je mogoče vložiti najkasneje v 14 dneh od dneva plačila. Založba BP lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Založbe BP ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.

Varovanje osebnih podatkov

Založba BP d.o.o., ki upravlja spletno trgovino www.zalozbabp.si, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine Založba BP d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine www.zalozbabp.si zbira naslednje podatke uporabnikov: 1. Ime in priimek 2. Naslov in kraj bivanja 3. Naslov za pošiljanje naročenega blaga 4. Naslov elektronske pošte (uporabniško ime) 5. Ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo. Izjemno razkritje osebnih podatkov Podatki, ki jih Založba BP d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Avtorske pravice

Ničesar, kar vsebujejo knjige izdane v založbi BP d.o.o., ni mogoče šteti kot podelitev pravice do uporabe v druge namene, razen tistih, ki jih predvideva Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah, ter jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja založbe BP d.o.o. Fotokopiranje in razmnoževanje je prepovedano.

Prednaročila

Prednaročilo je možno za knjige, kjer je to navedeno. Prednaročniška cena velja le do izida knjige, oziroma do datuma navedenega v opisu izdelka. Za prednaročila nakup iz tujine ni možen.

Pristojnost sodišča

Podjetje založba BP d.o.o. odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani po pravu RS. Potrošnike v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZlsRPS obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Stopite v stik

Založba BP
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
bernarda@zalozbabp.si

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
ID za DDV: SI36701009
IBAN: SI56 0203 7026 0756 080 (NLB d.d.)

Digitalni certifikat