Kako opravim spletni nakup na strani Založbe BP?

Nazaj

Da bo vaš nakup enostavnejši in prijetnejši, smo za vas pripravili navodila, kako nakupovati v naši spletni trgovini.

 1. Iskanje knjig oz. ostalih artiklov - Iskanje določenega naslova ali artikla lahko izvedete na dva načina:
  1. V zgornjem glavnem meniju izberete glavno kategorijo knjig, za katere se zanimate (npr. NOVO, DUHOVNOST, OTROCI, itd. ). Pokazali se vam bodo vsi izdelki v izbrani kategoriji.
  2. S pomočjo LUPE – desno v zgornji vrstici nad bannerjem boste našli povečevalno lupo. S klikom nanjo se bo odprla iskalna vrstica, kamor vpišete željen naslov knjige. Prikaže se eden ali več naslovov, ki sovpadajo z vnesenim geslom.
 2. Izbor knjige – S klikom na naslovnico knjige se vam odpre njena predstavitvena stran z vsemi podrobnejšimi informacijami. Nato pritisnete gumb »Dodaj v košarico« in artikel bo prestavljen v nakupovalno košarico. Zdaj lahko nadaljujete z nakupom drugih izdelkov ali pa preidete v košarico za dokončanje nakupa. Vaše stanje v košarici lahko kadarkoli preverite s klikom na nakupovalno košarico v desnem zgornjem kotu nad orodno vrstico. S klikom na »Zaključek nakupa« boste preusmerjeni na stran, kjer izpolnite svoje kontaktne podatke in vse potrebno za zaključek in oddajo vašega naročila.
 3. Izpolnite svoje kontaktne podatke - V prvem koraku v »Zaključku nakupa« izpolnite svoje kontaktne podatke za plačilo in podatke o naslovu za pošiljanje. Podatke lahko izpolnite kot gost ali pa se registrirate za kasnejšo lažjo uporabo spletnih nakupov. V kolikor ste pa že registrirani, pa izpolnite prijavo z e-mailom in geslom. V nadaljevanju izpolnjevanja podatkov lahko kupujete kot fizična oseba v zavihku Fizična oseba;  v kolikor pa želite nakup opraviti kot podjetje, pa izpolnite zavihek Podjetje. Naslov za račun in naslov za dostavo se lahko razlikujeta zato v primeru, da želite dostavo na drug naslov to tudi ustrezno označite (pod podatki za dostavo).
 4. Izberite način plačila  -  na izbiro imate plačilo po predračunu ali s kreditnimi karticami Matercard, Visa, Visa Electron, American Express, Discover, Diners in Maestro (če vaša plačilna kartica Maestro to omogoča)
 5. Pregled nakupa in oddaja naročila – Po izpolnitvi vseh podatkov, vse še enkrat pozorno preglejte, odkljukate obvezna soglasja za obdelavo naročila (brez vašega soglasja, naročila ne boste mogli zaključiti) in pritisnite na spodnji zlati gumb »Nadaljuj na potrditev«. O vseh naslednjih korakih boste obveščeni preko elektronskega naslova, ki ste ga vnesli ob registraciji oz. v kontaktnih podatkih.

Ali se je za nakup potrebno registrirati?

Ne, registracija ni potrebna, saj lahko nakupujete tudi kot gost. Imate pa kot registriran uporabnik določene prednosti, ki pa so:

 • Kot registrirani kupec, boste v prihodnosti hitreje in lažje izbirali. Vaši podatki bodo shranjeni, tako da vam ga ne bo treba ponovno vnesti, ko boste oddali novo naročilo za odlične knjige.
 • Kot registriranemu kupcu vam omogočamo ogled kratkega povzetka vseh vaših nakupov knjig, ki ste jih opravili. Na ta način lahko tudi preverite, ali je bilo vaše plačilo prejeto, odposlano …
 • Ob prijavi se boste lahko z enim klikom prijavili na e-novice, v katerih vas bomo obveščali o trenutnih ponudbah, akcijah in prihajajočih novostih.

Kako se registriram?

Pri zaključku naročilu se vam odpre stran Uporabniški podatki. Kliknete na zavihek Registracija in ustvarite svoj uporabniški račun. Po oddanem naročilu se vam bo na vstopni strani v desnem kotu nad orodno vrstico pojavilo okno Prijava. S tem je vaša registracija bila uspešna -  vaš račun je pripravljen!

 

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik