Posoda z bomboni

Nazaj

Posoda z bomboni

Avtor: Kobi Yamada

Redna cena
19,95 €
Popust
10,00 %
Znižana cena
17,96 €

Kaj se zgodi, kadar se nekaj resnično čudovitega pojavi v tvojem življenju?
Ali bi to prepoznal? Bi to cenil? Bi videl to, kar v resnici je?

To je zgodba o otroku in nenavadni majhni posodi za bombone. O posodi,
ki navdihuje in včasih skrajno žalosti, in o spoznanju, da je vse odvisno
od tega, kako gledamo na stvari, in čarobnih moči naše potrpežljivosti,
hvaležnosti in pričakovanj.
Opominja nas na to, kako smo lahko srečni, da se zjutraj zbudimo. Da vidimo
čudeže in možnosti, ki pridejo z vsakim, bleščečim novim dnem. Predvsem
pa je povabilo k hvaležnosti za čas, ki ga imamo, in za dar življenja.

Recenzija knjige v reviji Moj malček:

Nekoč je živel otrok, kakršnega dotlej svet še ni videl. Torej je bil tak kot vsak drug otrok, začne subtilno, razkošno lepo zgodbo Kobi Yamada. Pripoveduje, kako je ta otrok, deklica, našla posodo, v kateri se je vsak dan znova pojavil en sam bombon. Imel je najčudovitejši okus, tako izjemen, da je priklical najlepša doživetja. Deklica si je takoj zaželela pojesti še enega, toda posoda se potem, ko je podarila bombon, ni več odprla. Naslednjega dne jo je zato deklica, jezna in razočarana, nameravala razbiti. Toda posoda se je spet zlahka odprla in v njej je bil bombon še čudovitejšega okusa… Zgodba slika lepoto življenja, kot jo prepozna v svojem doživljajskem svetu že otrok: srečno občutje toplega poletnega dne, izbruh smeha med igro z vodo, navdušenje, ki te prevzame, ko se radostno kotališ po travnatem hribu, čudež lesketave svetlobe… Zgodba prijetna občutja poveže z odprto posodico in bombonom. Nasprotna čustva povezuje z dnevi, ko se posodica ne odpre in je zato deklica razočarana, razburjena, jezna... Avtor premišljeno in nežno drsi po strunah harfe čustvenih stanj, pri tem pa otroku pomaga prepoznavati lastna čustva. Spodbuja ga, da se jih uči uravnavati in zreti v prihodnost z vero, da bo zagotovo jutri bolje, če je danes slab dan. Ponuja mu trdno oporo, naj ne odneha, naj ne razbija posode življenja, ker ga zagotovo še čaka veliko lepega. Slikanico krasijo ilustracije Adeline Lirius, ki je uspela zapletena čustvena stanja preliti v navdušujoče povedne ilustracije. Zelo toplo priporočam! Predstavitev: Maja Črepinšek.

Predstavitev knjige na portalu Knjigozavri:

https://www.ajdanaklada.com/post-1/knjigozavri-posoda-z-bomboni?fbclid=IwAR2OIk3AR4d99mAWvQaEGo_wgm1GUG3o90yhIVhQyI7HR-sRdtKRmN0h7dI

https://www.ajdanaklada.com/post-1/knjiga-je-najlep%C5%A1e-darilo

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik