Rudolf Čechura

Nazaj

Rudolf Čechura je delal kot učitelj, referent. V šestdesetih letih se je pridružil uredništvu znanosti in tehnologije pri Glavnem uredništvu za otroke in mladino (HRDM) Češkoslovaškega radia. Po nekaj letih je z radia prestopil na revijo Věda a technika mládeži (VTM), od leta 1973 pa je bil samostojni pisatelj. 

Napisal je temo za večerno serijo Maxipes Fík in Hugo iz gora, otrokom pa je namenjena tudi knjiga Babunec med ljudmi, ki je s temo znanstvene fantastike poučeval o pravilih spodobnosti. 

 Leta 1967 je postal član londonskega društva Sherlock Holmes. Rudolf Čechura je tudi avtor scenarija za televizijsko grozljivo komedijo Plezalni profesor (režija Zdeněk Zelenka), v kateri je Viktor Preiss igral Holmesa. Drugo področje Čechurjevega dela so bili pustolovski romani, ki so bili v nemirnem času po drugi svetovni vojni postavljeni v njegovo rodno severnočeško mejo: Kot žival, Šperhák, Milna poševna površina.

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik