Kako držati ščurka

Knjiga za tiste, ki so svobodni, le da tega ne vedo

Nazaj

Kako držati ščurka

Avtor: Matthew Maxwell

Redna cena
23,00 €
Popust
34,78 %
Znižana cena
15,00 €

Knjiga, katera kaže na varljivost prepričanj, ki nas omejujejo in prepreke uma, ki si jih postavljamo sami. 

Osvetljuje nam pot razklepanja strahov, da bi našli pot k odprtosti, ljubezni in svobodi.

Kako držati ščurka

Osrednji lik v tej prozi za bralce vseh starosti je deček, ki težko živi. 

Nekega večera, ko ga pri mizi zmoti nadležen gost, pa se začne njegovo potovanje, ki mu bo spremenilo življenje. 

Ko se sooča z navideznimi vzroki svojega trpljenja, deček nazadnje odkrije pot do svobode in radosti. 

S svojim preprostim, obenem pa presenetljivim sporočilom je Kako držati ščurka ljubezensko pismo človeštvu in branje za vse, ki so svobodni, le da tega še ne vedo.

 

Recenzija knjige v reviji Moj malček:

Kako držati ščurka Ščurki so tako ogabni, da dečka kar zvije, ko ga zagleda. Da bi moral ščurka prijeti v roke, ga držati v dlaneh? Kričal bi od groze! Toda zakaj? So ščurki res tako grozni? Nekoč, davno je že od tega, se jih deček ni bal. Šele ko je ob pogledu na ščurka slišal vreščati mater, se jih je pričel bati… Knjiga niza poglavja, ki pripovedujejo, kako zabredemo v tesnobo in nezadovoljstvo, kako zrase zid, za katerega se zdi, da nam bo za vedno preprečil pogled na sonce. Poglavja sestavljajo drobne dogodke iz življenja dečka, ki postopoma zrase v odraslega moža in nazadnje nepričakovano prispe do konca življenja, ne da bi polno zaživel. Z njim potujejo privzeti strahovi, trdo usidrana odklonilna stališča, žalost, občutek nemoči in praznine. Matthew Maxwell se z zgodbami trudi razkleniti strahove in pokazati pot k doživljanju življenjskega zadovoljstva. Bralcem kaže varljivost prepričanj, ki nas omejujejo in prepreke uma, ki si jih postavljamo sami. Osvetljuje pot razklepanja strahov, da bi našli pot odprtosti, ljubezni in svobode. Knjigo je treba brati počasi in ob vsakem poglavju razmišljati, kako se dotika najglobljega v nas. Dečku je na koncu uspelo »groznega, ogabnega« ščurka zajeti v dlani in si ga ogledati od blizu, kot da bi ga videl prvič. In s presenečenjem je ugotovil, da ni prav nič drugačen od njega samega… Knjiga se zaključi z avtorjevimi nasveti za bolj polno, samouresničeno življenje, pa tudi povabilom na spletno stran, kjer je nasvetov še več. Knjiga nagovarja bralce, ki vedo, da je pomembno vse življenje potovati naprej po poti osebne rasti. Predstavitev: Maja Črepinšek. 

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik