Najboljša doma narejena otroška hrana na svetu

Nazaj

Najboljša doma narejena otroška hrana na svetu
Najboljša doma narejena otroška hrana na svetu

Pripravljanje preproste domače hrane v udobju vaše kuhinje je eno najlepših daril, ki jih lahko podarite svojemu malčku. Ne le, da boste otroka hranili z  najboljšimi polnovrendimi sestavinami, temveč boste tudi pomirjeni, ker boste vedeli, kaj je v vsakem grižljaju, ki mu ga ponudite. 

Recepti v knjigi so prilagojeni različnim starostnim obdobjem – os šestih do triindvajsteih mesecev. Knjiga vam prikaže, kako preprosto je pripraviti hrano, ki jo bo vaš malček oboževal; od hitrih kašic, kot sta okusna borovničevo – hruškova ali presna slivova kašica, do hranljivih kosil, kot sta omleta presenečenja ali leča s krompirjem in sirom. Ugotovili boste, da je pripravljanje okusnih in imenitnih jedi lahko in prijetno.

Da bo še bolj preprosto, vsak recept vsebuje tudi:

– dva načina priprave: v navadni ali mikrovalovni pečici, tako da lahko pripravite jedi glede na čas, ki ga imate na voljo.
– Posebej so označene jedi,ki so primerne za zmrzovanje. Tako lahko pripravite jed v večjih količinah in tako prihranite čas in denar.
– Natančne prehranske analize, da boste prepričani, da vašemu otroku omogočate najboljši začetek zdravega prehranjevanja.

Knjiga je namenjena vsem staršem, ki želijo privzgojiti svojim otrokom zdrave navade, in te bodo postale lepa popotnica za vse življenje. Za starše, stare starše in druge skrbnike je Najboljša doma narejena otroška hrana na svetu zaupanja vreden vir informacij o prehrani dojenčkov in malčkov. Vsak recept je profesionalno preizkušen, preverjeno všeč pa je tudi otrokom. Večina se jih lahko pripravi v manj kot desetih minutah. 

Recepti vsebujejo običajne sestavine, večino obrokov pa lahko v hladilniku hranimo nekaj dni ali zamrznemo za poznejšo uporabo. Pri nekaterih receptih kuhanje sploh ni potrebno! Najboljše od vsega pa je, da imajo recepti za obroke v tej knjigi veliko hranilno vrednost in bodo dojenčkom in malčkom razvili ‘razgledane brbončice’, kar je ključno za trdno zasidranje osnov, da jim bodo pozneje v življenju všeč zelenjava, sadje in druga ‘super hrana’, ki so pomembni za pravilno rast in razvoj.

RECENZIJA BUKLA:

“V knjigi je zbranih več kot 200 slastnih in zdravih receptov za pripravo otroške hrane v različnih starostnih obdobjih, od šestih mesecev do dveh let. Te so preizkusili tako strokovnjaki (vsakemu receptu je dodana natančna prehranska analiza) kot najmlajši jedci. Ker lahko veliko jedi pripravite v manj kot desetih minutah in v večjih količinah, saj jih je mogoče zamrzniti ali hraniti v hladilniku, vam kuhanje ne bo vzelo veliko časa. Pripravljeni polnovredni obroki pa bodo vašega malčka obvarovali pred morebitnimi zdravstvenimi težavami (debelost) ter ga privadili na okus svežih in zdravih živil, zaradi katerega bo imel takšno hrano raje tudi v prihodnosti. Ob receptih avtorici zapišeta še vrsto nasvetov pri vpeljevanju goste hrane in seznam alergenih živil, posebej koristen pa je tudi vodnik po ključnih vitaminih in mineralih. Skratka, pripravljanje otroške domače hrane še nikoli ni bilo tako preprosto.”
(Kristina Sluga; Bukla 99) 

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik