Iztok Humar

Nazaj

Iztok Humar se je rodil v Novi Gorici leta 1952.
Po končani srednji veterinarski šoli se je zaposlil v Lipici kot jahalni učitelj, pozneje pa je postal sodnik za dresuro in mednarodni trener dresure konj. Vse življenje je posvetil proučevanju živali, še posebej konj in dela z njimi. Vse svoje sposobnosti in znanje, ki ga je pridobil v več kot petdesetih letih profesionalnega dela z več kot tisoč konji, je nesebično prenašal na svoje učence, ki se jih je v tem času zvrstilo več tisoč.
Z leti so konji postali njegovi najboljši prijatelji, zato se je v javnosti postavil v vlogo njihovega »odvetnika«, da bi zaščitil njihove pravice in želje.
Iztok Humar ni le prijatelj konj, ampak vseh živali, zato je ustanovil prvo slovensko društvo za odpravo lova v Sloveniji in prvo slovensko društvo za pravice živali.
V želji, da bi lahko konjem polepšal življenje, predvsem pa da jih ne bi gledali le kot živ športni rekvizit, je napisal knjigo, ki bi morala vzdramiti čustva in spremeniti odnos do njih na bolje vseh, ki se s konji in drugimi živalmi kakorkoli ukvarjajo.

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik