Erika Gioahin

Nazaj

Erika Gioahin je ustanoviteljica podjetja Fermentarnica d.o.o., po izobrazbi magistra Mikrobiologije, ki se že vrsto let, sprva ljubiteljsko, zadnjih 5 let pa profesionalno ukvarja s fermentirano hrano. Področje fermentirane hrane je začela raziskovati zaradi njenega pozitivnega vpliva probiotičnega živila s prebiotikom na stabilnost človeškega mikrobioma. Verjame, da je vzdrževanje optimalnega mikrobioma ključno za naše dobro počutje, dober metabolizem, stabilen imunski sistem, optimalno kognitivno funkcijo in preskrbljenost našega telesa z mikrohranili, ki telo nahranijo od znotraj in ga negujejo.

Želja po razvoju hrane, ki nahrani naše telo in ga neguje od znotraj, jo je popeljala do podajanja znanja priprave fermentiraih živil v obliki delavnic in pa do razvoja različnih izdelkov rastlinskega izvora. Rastlinojedim in laktozno občutljivim je želela ponuditi bolj zdrave rastlinske nadomestke zato jo je pot vodila do razvoja linije rastlinskih fermentiranih mlečnih nadomestkov, pod imenom CHIZO na Mizo, ki jih lahko najdete v obliki fermentiranih namazov, kremnih sirov in plesnivega zorjenega sira.

Verjame, da jo pot vodi v smer nove hrane, ki je naravna, trajnostna, polna božanskih okusov, hranljiva in zdrava.

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik