Carolyn Scrace

Nazaj

Carolyn Scrace je izjemna ilustratorka in pisateljica, trenutno pa je umetniška direktorica pri založbi The Salariya Book Company, v Brightonu.

Njena umetniška kariera se je razcvetela že zgodaj, ko so bile pri 16 letih prvič objavljene njene knjižne ilustracije za Bronasti trobentač Jenny Nimmo. 

Po diplomi jo je kariera popeljala v svetove oglaševanja in animacije ter založništva. Carolynino delo je izjemno raznoliko: ilustrirala je številne leposlovne in neleposlovne knjige različnih tem in slogov. Njeno delo je bilo večkrat uvrščeno v ožji izbor nominacij, vključno z nagrado Times Education Award za njene ilustracije in nagrado ALCS za izobraževalno pisanje.

Carolyn je navdušena potapljačica; raziskovanje podvodnega sveta, ji daje globok občutek notranjega miru. Navdušena je tudi nad divjimi živalmi in naravo, kar je razvidno iz številnih ilustracijah njenih knjig. Zanimajo jo še posebej močni učinki risanja, ki krepijo sprostitev, spodbujajo čuječnost in meditacijo.

Njene knjige so zasnovane posebej za razvoj umetniških veščin na vseh ravneh, od začetnikov do profesionalcev; namenjene pa so izzivu in navdihu kreativnosti.
Carolyn živi z možem Michaelom na robu valovitega South Downa na vzhodni Sussex obali.

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik