Globok vdih

Nazaj

Globok vdih

Avtor: William Meyer

Redna cena
18,95 €
Popust
36,68 %
Znižana cena
12,00 €

Pomiri svoje skrbi in utrjuj svoj pogum – ali pa se samo sprosti med napornim dnevom in umiri pred spanjem.

 

 

Dihaš ves dan – vdih in izdih, vdih in izdih –, brez da bi se tega sploh zavedal. Toda ali si vedel, da se s svojim dihanjem lahko tudi poigraš in ga izkoristiš, da te odpelje na pustolovščino? Vse, kar moraš storiti, je, najdeš udoben prostor in zapreš oči.

Ali tvoje dihanje zveni kot morski valovi? Kot veter pred močno nevihto ali vetrič na začetku pomladi? Morda čutiš, kako potuje navzdol vse do konic tvojih prstov? Do trenutka, ko boš odprl oči, se boš že počutil malo lažji, mirnejši, bolj sproščen.

V Globokem vdihu William Meyer z nežno spodbudnim besedilom in Brittany R. Jacobs s čudovitimi ilustracijami meditiranje naredita tako zabavno, kot se zdi kot igra, le da s pomembnejšimi učinki.

Ilustracije: Brittany R. Jacobs

 

Recenzija knjige v reviji Moj malček:

Meditacija učinkuje pomirjujoče in sproščujoče tudi na otroke. Pomaga jim, da se bolje počutijo čez dan in da se laže umirijo pred spanjem. Težava je le, kako jih privabiti, živahne, polne razpršene energije, ki žarči in se razdaja na vse strani, da sodelujejo v osredotočanju svojih notranjih moči. Izjemno prikupna slikanica Villiama Meyerja jih prijazno in umirjeno, a hkrati sugestivno, vabi na pot meditacije, ki jo prilagodi otroškemu poznavanju sveta. Uporablja preproste besede in asociacije, ki so otrokom domače, besedilo pa podpirajo izjemno prikupne ilustracije Brittany R. Jacobs. Prikazujejo otroke, ki počno to, o čemer govori besedilo – prinesejo si udobne blazine, sedejo v položaj lotosa, globoko vdihnejo… Sledijo domiselne ilustracije zapletenih stanj, ki jih sproža meditacija in jih ni lahko ubesediti. Na primer, kako so videti misli, ki se nam podijo v glavi in občutki, ki jih različne misli zbujajo v nas. Ali, kako občutimo, da so se misli umirile. Ali pa, kako sprejeti vase tok energije, da steče z vdihom skozi vse telo in ga napolni vse do konic nožnih prstov. Avtor postopoma utira vabljivo, prijetno igrivo pot, ki je ni treba prehoditi takoj, v eni sapi, saj vodi na postopno raziskovanje in odkrivanje, na učenje vseživljenjske modrosti, kako živeti bolj sproščeno in hkrati uravnoteženo, kako bolje prenesti vsakodnevne napetosti, ki lahko postanejo pretežke, kako pustiti, da nas zapustijo misli, ki nas težijo, kako se bolje osredotočiti v šoli, se umiriti pred spanjem, kako poiskati v sebi dobro počutje in ga nazadnje deliti še z drugimi. Slikanica je odlično izhodišče za vse, ki želijo otroka povabiti v meditacijo, navdihnila pa bo tudi odrasle. Toplo priporočam! Predstavitev: Maja Črepinšek

 

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
bernarda@zalozbabp.si
ID za DDV: SI36701009
MŠ: 6534490

Stopite v stik