Drevo - PALMA

Palma je simbol sonca. Dandanes nas v zahodni kulturi spominja na morje, sončno nebo in sproščujoče počitnice, v preteklosti pa je bila močna njena simbolika zmage smrti nad življenjem.

Palma je ikona plodnosti in združitve, saj s svojo falično pokončnostjo simbolizira moškega, sledi pa mu obsežen ognjemet dolgih in elegantnih listov (ženska), ki v svojem srcu ugnezdi potomce – hranljive in bogate sadeže. 

Za Stare Egipčane je palma veljala za drevo življenja, direktno povezana z bogom sonca Rajem in vstajenjem mrtvih v posmrtnem življenju. 

Tudi v krščanstvu imajo palmovi listi močno simboliko povezano s Kristusovim vstajenjem. Palmovi listi so mu namreč bili položeni pred noge, ko je vstajan stopal v Jeruzalem.

V času Rimljanov so tla ulic prekrili s palmovimi listi, da bi tako pozdravili zmago legij, ki so se vračale z boja.

Palma simbolizira:

  • Združitev moškega in ženske
  • Plodnost
  • Zmago
  • Zmago življenja nad smrtjo
  • Vrnitev z dolgega potovanja


 

Bakrena palma je izdelek izpod rok slovenskega umetnika, ki deluje pod imenom »Miha z žico« oz. »Wire Mike«. V palmo je vloženih več ur dela zvijanja bakrene žice in obdelave njenega postavka (»otoka«), ki ga predstavlja tumor bukovega drevesa. Čudovita in elegantna je poseben ter unikaten okras, predstavlja pa tudi dragoceno in večno darilo za proslavitev zmag ali dobrodošlico.

Velikost: samo palma: 18,5 cm s podstavkom: 20,5 cm

Teža: 240 g


 

Leto izida2021
Širina0,00 cm
Višina18,50 cm

Prijava na e-novičke

S prijavo na novičke Založbe BP boste vedno na tekočem z aktualno ponudbo, akcijami in knjižnimi novostmi, ki jih pripravljamo za vas. Vsak mesec med novimi prijavami izžrebamo praktično nagrado.

Stopite v stik

Založba BP
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
bernarda@zalozbabp.si

Uradni podatki

Založba BP d.o.o.
Gorenje Zabukovje 4
8231 Trebelno
Slovenija
ID za DDV: SI36701009
IBAN: SI56 0203 7026 0756 080 (NLB d.d.)

Digitalni certifikat